Julkalendern 2015

tema Fysträning

Välkommen till Bergahundars julkalender.  Så här innan jul är det mycket som ska hinnas med och livet känns extra stressigt. Det blir lätt så att vår bästa vän hamnar lite i skymundan när det ska bakas, städas, köpas julklappar och pyntas. Med den här adventskalendern vill vi inspirera och servera enkla fysträningsövningar som kan genomföras med sånt som finns lättillgängligt hemma eller på promenaden.  Du får tips, slipper fundera ut egna övningar och kan lägga tid på julkolan. Hunden blir sysselsatt och fysiskt stark. Win-win för alla!


Vinsten av att stärka hunden fysiskt är enorm. I stunden jobbar vi på samarbetet och relationen. Bonusen är en trött och nöjd hund. På lång sikt skapar vi en fysiskt stark hund som lättare håller sig frisk och skadefri. En hund med kroppskontroll är också en hund med gott självförtroende vilket minskar risken för att utveckla rädslor och problembeteenden. Dessutom tillfredsställer vi en del av hundens behov av att arbeta med hela kroppen.


 Tänk på att hålla träningstillfällena korta och roliga. Övningarna är anpassade till friska vuxna hundar. Om din hund inte vill genomföra en rörelse kan det vara ett tecken på fysiskt obehag eller smärta. Tvinga inte fram några rörelser och uppsök veterinär eller fysioterapeut om du misstänker att hunden har fysiska problem. Träna med måtta och variera övningarna så undviks överträning och förslitningar. 
Viktigast av allt: Ha kul med din hund!