Lucka 6

Framtassar på - utmaning

Bakom dagens lucka gömmer sig en utmaning!
Idag är det inte bara hunden som ska träna utan även du. Du ska få öva på att tänka kreativt och se möjligheterna i vardagsomgivningen.

Hundens jobb är enkelt. Allt den behöver göra är att ställa upp framtassarna på allt som du lockar upp den på. Om den tycker det är läskigt får du låta hunden få den tid den behöver. Hjälp, hejja på och erbjud den bästa belöning du kan hitta. Undvik tvång, det blir så tråkig stämning då.

Ditt jobb är klurigare. Gå en promenad där du brukar och hitta 10 helt olika saker som hunden kan sätta upp framtassarna på.
Tänk på halk- och vältrisk. Stöd hunden om det behövs.

För enkelt? Om du brukar låta hunden balansera och redan övat upp förmågan att hitta roliga saker så får vi försvåra övningen. Försök hitta 10 olika saker i helt olika material, 10 saker där det skiljer minst 10 cm i höjd mellan dem, 10 saker som låter konstigt, 10 saker som är gröna, 10 saker som hunden bara får plats med en tass på, 10 saker som luktar gott, 10 saker som hunden aldrig balanserat på förut eller 10 saker som är randiga. Var kreativ, lek och ha roligt!

Klarade du utmaningen? Dela med dig av era balansakter på sociala medier med #bhjk2015

Lycka till med träningen och välkommen tillbaka för lucka 7 imorgon. Dela gärna med dig av er träning med #bhjk2015