Bergahundars vision är att hjälpa hundar och människor uppleva mer tillsammans. För oss är det viktigt att inte var dag blir vardag. Vi älskar att se individer prova något nytt, våga och växa.

Vi vill erbjuda kunskap och möjligheter att göra fantastiska saker tillsammans med andra människor och hundar. Vi finns där hela vägen från valpkursen till äventyrshundens pensionering. Vi lägger grunder, bygger upp, skapar harmoni och felsöker. Allt för att få den där fantastiska känslan av att "Det är du och jag vovven, du och jag!"


Klicka här för att läsa om hur vi tränar hund

vilka är vi?

Jenny, instruktör- arrangör - upplevare!
Eldsjälen bakom Bergahundar och den du först kommer i kontakt med på företaget. Trivs i Lundhagsbyxor och har fler mössor än...    
…någon som har många mössor. Går alltid minst tre utbildningar på en gång och har högskolepoäng inom fler ämnen än man kan tänka sig. Älskar äventyr och roadtrips. Är en mästare på att hitta spännande platser och samlar på minnen och upplevelser. Här pratar vi stort ego i liten förpackning. Målinriktad men byter mål ofta. Ingenting är omöjligt och det är alltid för tidigt att ge upp. Letar alltid inspiration och nya spännande saker att hitta på med Bergahundarflocken. Fotar hellre än bra och önskar sig fler timmar på dygnet i julklapp.
Läs mer om Jennys utbildningar inom hund här

John, kvalitetshöjare
Följer du med oss på någon arrangerad tur är det lätt att känna igen John. Det är han som är fyra meter lång och pratar oavbrutet. Med för många nördiga hobbys och en inställning att man måste prova allt en gång finns det alltid något att prata om. Modig på gränsen till dumdristig. Har en förmåga att smutsa ner (och har sönder) kläder snabbare än Oreo äter popcorn. Gör ofta galna saker och är skrattspridaren som hejdlöst bjuder på sig själv. Som utbildad kock lagar John fältmaten, skapar trivsel och ger våra äventyr stämpeln "Oförglömliga".

 

Flocken

Mycket på Bergahundar handlar om dig och din hund men ibland händer det att du stöter på någon av våra hundar. De guidar regelbundet på grotturer, agerar störning på kurser och är lånehundar vid behov. Det här är hundarna som bor i vår flock för tillfället. Bilder kommer med tiden
 
Björn (Björne Björn Gorillabanan) är äldst. Han är den stora starka vakthunden som gärna låter andra hundar sköta grovgörat och är oerhört försiktig med vad han stoppar i munnen. Han måste lukta och undersöka ett bra tag innan han bestämmer sig för om saker går att äta. Oftast kommer han fram till att de inte gör det.

Raptor är hyperhunden som tycker det är kul att jaga katt. Han vet ett hemligt ställe i en grotta där det växer blodpudding. Raptor älskar att mysa och sover gärna bredvid huvudkudden i sängen. Utövare av dem berömda aussiebonken. Kommer han springande skyddar man reflexmässigt mellangärdet.

Rauk Spetsöra är Raptors olycksförföljda lillebror. Han berättar ofta högljutt vad han anser om saker. Den här killen gillar att gömma sina ben och många gäster har fått erfara att Rauk gärna sitter i knät. Utan att be om lov först. Han har också jordens hårdaste pannben. Bokstavligt talat.

Oreo (uttalas ooooooooooreo) är den klumpiga jannelångbenhunden som kan hoppa jämfota lika högt som hundgårdsstaketet. Full fart - noll kontroll är hans ledord. Oreo är en hejare på popcornsätning. Hans superkraft är förmåga till extrem viktökning. Få hundar kan gå så snabbt från slimmad och snygg till labradorfet. Hans rekord är en vecka.

Tok-Tyr Träsktroll, Yra/Myggan och Baaark är syskonskaran som går under täcknamnet Bumbibjörnarna. De hoppar och studsar och vill aldrig vara still. Det här gänget lämnar avtryck hos människor. I form av leriga tassar på folks kläder. De klättrar i träd som ekorrar och är passionerade simmare. Tyr kan sitta fint till tidens ände, hoppar gärna ner i vatten från 1 meter höga klippor och är vår mest välutbildade hund. Yra tar ofta långa simturer på egen hand, försöker skrämma gårdsfåren (lönlöst) och snor mat om tillfälle ges. Hon är också vår klart bästa draghund trots sin litenhet. Bark är varulven som aldrig någonsin ger upp. Ber man honom om något så försöker han tusen gånger tills han lyckas. Han är den där skugghunden som aldrig lämnar ens sida och ständigt strävar efter att få vara ens bästa vän.