Vill du uppleva mer med din hund? 
Vi på Bergahundar tycker att du och din hund är värda fantastiska upplevelser tillsammans.  

Fysträning, hinderbana och löpgrupper för uthållighet och styrka. 
ZenDog för närvaro.
Äventyr för att livet är mer än en träningsplan.
Lev redo för äventyr!

Träna med oss online eller på hinderbanan utanför Uppsala

Senaste nytt!

2016 > 05

Nu kör vi klickerkurs i Uppsala. Det blir en intensivvariant för att du ska hinna komma igång lagom till semestern. Vill du lära dig lära din hund på ett lätt och roligt sätt?  Hört talas och klicker men inte förstått poängen? Läs mer om vår klickerkurs här!

Läs hela inlägget »

Nyfiken på stand up paddle board?
-Fantastiskt roligt och en underbar naturupplevelse
-Effektiv men skonsam träning för både hund och människa
-Boostar hundens självförtroende

Vill du testa? Nu finns det 5 tillfällen när vi blåser upp brädorna för att du ska kunna prova på att paddla SUP med din hund. Passar alla hundar oavsett ålder och storlek.
Rädd att ramla i? Det går alldeles utmärkt att börja paddla sittande eller på knä om du känner dig osäker.

Efter att du testat kan du hyra brädor och fortsätta paddla på egen hand eller följa med oss på våra paddeläventyr.
 
Vi paddlar i Fyrisån vid Sunnersta och Librobäck.
Gamla Uppsala: 
3 juni 17-18 och 19-20

Sunnersta:
4 juni 11-12
12 juni 10-11
 
Librobäck
9 juni 18-19
10 juni 18-19

100kr för 30 minuter.
Skicka anmälan och ev frågor till jenny@bergahundar.se

Läs hela inlägget »
Nu kan du äntligen hyra friluftsutrustning till dina hundäventyr! Hos oss hittar du stand up paddle boards, klövjeväskor, klätterselar, dragutrustning  och ett unikt hundsläp med fyra hundboxar och bodel för 2 hundförare.
Läs med på uthyrningssidan.
Läs hela inlägget »


Vi älskar SUP, stand up paddle board, med hund och nu vill vi dela den kärleken med fler.
 
Att ljudlöst glida fram över vattnet i sällskap med vår allra bästa vän är helt magiskt. Vi tycker om att paddla kanot och kajak också men ståpaddling känns på många sätt renare och enklare. En uppblåsbar bräda är lätt att transportera och på en SUP blir vattenkänslan maximal. Brädorna är lätta att bära och det är enkelt att lägga i dem på annars svårtillgängliga vatten.
Dessutom blir det ett grymt träningspass för varenda stabiliserande muskel i hela kroppen. Både för oss och för hundarna.
 
Fördelarna med att ta med sig hunden på en sån här aktivitet tar aldrig slut. Förutom själva fysträningen så bygger paddlingen även självförtroende, stärker impulskontrollen och fördjupar vår relation och tilliten till varandra. Bäst av allt är närheten till bad och svalka när det är varmt och svårt att hitta på vettiga aktiviteter med vår värmekänsliga vän.
 
Nu vill vi alltså hjälpa fler komma igång på brädorna och jobbar med att utveckla våra nya kurser. Vi söker därför 2 människor med hundar som vill vara först ut att lära sig paddla SUP. Kursen går under juni och ni kommer vara redo att ge er ut på egen hand lagom till högsommarvärmen.
 
Våra testekipage kommer under juni månad få en hel nybörjarkurs på 8 tillfällen. Priset under testperioden är 650 kr. Du betalar alltså bara för utrustningshyran och får kursen på köpet!
För att vänja hundarna i lagom takt och samtidigt hinna bygga upp förarnas teknik och balans kommer vi träffas 2 gånger i veckan i 4 veckor. Vi träffas vid olika vattendrag kring Uppsala tätort och kör ca 1 timme per gång.
 
Ni behöver inga förkunskaper alls men om du är frusen eller vattnet är kallt kan det vara skönt med en egen våtdräkt.
 
Snabb info:
Vad? Kurs i stand up paddle board med hund.
När? Två träffar i veckan under Juni 2016. Varje träff är ca 1 timme.
Var? Vid vatten i Uppsala närområde.
För vem? För dig som vill prova en ny träningsform och uppleva härliga äventyr med din hund. Passar hundar i alla åldrar, former och storlekar. Inga förkunskaper men du kan behöva en egen våtdräkt
Pris: Utrustningshyra 650kr. Kursen är gratis som tack för att vi får öva på dig och din hund. Film och foto från träningarna kommer användas i framtida kurs och marknadsföringsmaterial.

Intresserad? Maila jenny@bergahundar.se för mer information och anmälan

Läs hela inlägget »