FAQ Bootcamp BC02

Har du funderat på att gå vårt bootcamp i Uppsala eller online men har någon fråga så kanske den besvaras här:

Vad innehåller egentligen bootcampet?
Allt som behövs för att du ska få en kickstart och komma igång med din och din hunds träning. Löpträning, löpteknik, styrketräning, yoga och flexibilitetsövningar för både dig och hunden. Vi pratar också kost, målsättningar, tester och utrustning. Utöver det bygger bootcampet på dess deltagare och den motiverande gemenskap som vi skapar tillsammans.

Kan jag delta fast det var 1,5 år sen jag sprang senast?
Ja! Bootcamp är för dig som är helt otränad. Du är i gott sällskap. De andra deltagarna är också i dålig form :)

Jag har en unghund. Passar bootcampet för oss?
Absolut! Vi springer inga långa distanser och det finns alltid möjlighet att anpassa övningarna efter växande hundar. Du befinner dig också i en grupp där alla har hund och förstår precis varför din slyngelhund inte kan uppföra sig just idag. Det betyder också att det finns många som kan hjälpa till och hålla din hund när den inte orkar springa någon mer backe. Så glöm det där med att ha något att skylla på när det börjar bli jobbigt :D

Min hund är osäker/reaktiv/tycker inte om andra hundar. Kan vi få det avstånd vi behöver?
Inga problem. Löpning med hund i grupp har visat sig vara väldigt effektivt för att bygga självförtroende och trygghet i gruppen. Det brukar inte ta lång tid innan alla hundar springer lugnt bredvid varandra. Men det är inga problem att hålla avstånd i början. Hör du inte vad vi säger brukar det bli bäst att bara göra som alla andra.

Jag har en gammal skada som gör att jag inte kan träna x. Kan jag vara med på bootcampet ändå?
Det beror helt på vad du har för skada. En hel del skador kan bli mycket bättre av just träning men hör av dig till oss så tar vi reda på vad just din kropp klarar.

Jag vill vara med på ett senare bootcamp. Kommer det något mer i vår?
Troligtvis. Men det beror också på hur efterfrågan ser ut på det här. Om alla väntar och ingen går nu kanske vi tror att det här med att träna tillsammans med sin hund är en dålig idé och så blir det inget mer bootcamp. Bonus för dem som går den här omgången är förutom att de får en extra sportlovsvecka så kommer de också redan ha gjort den första jobbiga tiden och kan börja njuta av att träna när vårsolen värmer och det blir så där magiskt härligt ute i skogen.

Men är ni galna? Det är ju vinter ute!
Tyvärr verkar det inte vara det trots att det är januari. Men förhoppningsvis snöar det och blir kallt snart :P
Men ärligt. Kommer du och hunden ut och tränar på egen hand när det är svinkallt, snöstorm eller snöslask. Troligtvis inte. Om du inte går bootcamp. Då kommer du inse att väder oftast bara ser dåligt ut när man är inne. Där ute i skogen finns det njutning i alla väder. Nästan. De övriga brukar istället bjuda på spänning och äventyr.
Men allvarligt, det finns kläder mot kyla och broddar mot is. Sluta va en sån vekling nu!

HAr du andra frågor och funderingar är du välkommen att höra av dig så vi kan fylla på FAQ:en 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln