LuckA 5

Snurra

Dagens övning är en som brukar uppskattas mycket av mina hundar. Snurra är ett sånt där bra att ha trick som behövs för flera hundsporter men som glöms bort lite i fysträningen. Att länga och korta sig i kroppen och arbeta på böjda spår är populärt inom hästsporten men mindre använt inom hund. Nu erkänner jag att det knappast handlar om speciellt högkvalitativ  styrketräning  när Bark hetsar upp sig i sin iver över att få göra det här roliga för en bit fårull men det finns ändå ett klart värde i att använda snurra i sitt utbud av fystrick.


En hund som lär sig snurra som trick tenderar att utföra övningen i sin egen takt och ganska okontrollerat. För att få kontroll över hur rörelsen utförs och hur fort kan vi locka med en godis. Se till att inte ha för gott godis annars får du samma problem som Bark på filmen. Belöningen är för kul. Det går inte att kontrollera sig.
Visa hunden godiset och se till att den är med när du för handen mot hundens sida och svans. Här får du känna efter vart just din hund behöver lockas med godiset för att snurra runt. Vissa hundar tycker det är obehagligt att man lutar sig över dem då får man istället sätta sig ner och försöka locka åt sidorna. 
Försök gör rörelsen sansat och långsamt. Då används flest muskler för att balansera rörelsen. Locka ganska långt ner så att hunden föjer sin egen svans runt.
Glöm inte att träna båda sidor lika mycket!

Lycka till med träningen och välkommen tillbaka för lucka 6 imorgon. Dela gärna med dig av er träning med #bhjk2015

För mer inspiration följ våra hundars arbete med övningarna på Instagram.