Lucka 23

Balansera

Dan före dopparedan döljer luckan övningarnas övning. Den är oerhört enkel, kan varieras i oändlighet och ger mångfallt tillbaka sett till den lilla tidsinsats som behövs.
Idag ska vi balansera uppe på saker.

Utöver att träna balans och ungefär alla kroppens muskler på en gång så tränar vi också självförtroende, miljövana, upplever omvärlden och har himla roligt på en gång.
Det enda du behöver tänka på är att se till att hunden inte halkar, att sakerna hunden balanserar på inte välter och att hunden inte ramlar ner. Du kan försöka undvika att göra alltför många tunga nedhopp från höga höjder också. Annars är det bara fantasin som styr. Ut och prova!

Locka upp hunden med en godisbit på allt möjligt spännande ni hittar där ute. På stenar och stockar, betongsuggor, papperskorgar, dekorationer, möbler eller precis vad som helst som hunden får plats med sina fyra tassar ovanpå. Börja med saker med stor balansyta och träna upp balansen på mindre och mindre saker. Duktiga hundar som tränar ett tag kan balansera på väldigt ojämna ytor och till och med saker som rör sig.

Börja med att bara stå still och hitta balansen. När det går bra kan hunden få göra små trick. Sitta, ligga, sitta fint, snurra osv. Det är också skillnad att stå på och balansera eller gå längs med något långt som ett staket eller en trädstam. 

Lycka till med träningen och välkommen tillbaka för den mysiga julaftonsluckan imorgon. Dela gärna med dig av er träning med #bhjk2015

För mer inspiration följ våra hundars arbete med övningarna på Instagram.