Lucka 17

Armhävningar

Lucka 17 gömmer armhävningar för hunden. Man kan tänka sig att buga är hundens motsvarighet till armhävningar men när hunden bugar vilar ju underarmarna på marken så musklerna arbetar inte alls på samma sätt. Istället vill vi att hunden står "axelbrett" isär med framtassarna och sen lutar sig framåt nedåt för att aktivera rätt muskelgrupp.

Här kan man med fördel arbeta med targets. Tasstargets för att få hunden att stå still med tassarna och nostarget för att få hunden att börja armbågarna, böja fram huvudet och nudda golvet framför sig. 
Utan targets är övningen lite svårare men ändå genomförbar. 
Ha hunden stående på ett halkfritt underlag. Locka ner hundens nos mot golvet en bit framför framtassarna. Det viktiga här är att hunden inte lägger tyngden bakåt och bugar utan istället lägger vikten framåt samtidigt som den böjer armbågarna. Ryggen ska flexa lite och inte falla ner som i buga. Locka upp hunden till rakt stående igen och upprepa. Kör 10 repetitioner och försök få så korrekt utförande som möjligt. Känn gärna så att musklerna på överarmens baksida är spända när hunden utför övningen.

Lycka till med träningen och välkommen tillbaka för lucka 18 imorgon. Dela gärna med dig av er träning med #bhjk2015

För mer inspiration följ våra hundars arbete med övningarna på Instagram.