Lucka 16

Stora Squats

Bakom dagens lucka hittar vi stora squats. Nu tränar vi ungefär samma muskler som i små squats men övningen är lite annorlunda och är mycket jobbigare för hunden. Alla påskjutarmuskler aktiveras och med regelbunden träning får hunden den där snygga rumpan lagom till beach 2016.

Övningen är i två steg. I steg 1 reser sig hunden från "sitt fint" till att stå på bakbenen. I steg 2 sätter hunden sig ner i "sitt fint" igen. Steg 1 är lätt att få till med lite lockande medan steg 2 kräver lite mer träning innan hunden förstår vad du vill och dessutom är stark nog att utföra övningen.
I början får hunden ta stöd med framtassarna för att stabilisera rörelsen. Vissa hundar har sedan kroppsbyggnaden för att  klara av att utföra övningen utan stöd men det kräver massor av träning.
Då kör vi!

Ha hunden sittande och erbjud den att ta stöd med framtassarna på exempelvis din arm, en stol, en sten eller en pilatesboll. Locka upp hunden till stående på bakbenen med en godis. Fortsätt eventuellt övningen med att försöka locka ner hunden i sitt igen men bli inte besviken om det inte funkar. Tillbakarörelsen kräver mycket mer styrka och balans och är svårare att utföra. Annars är det bara att börja om från sitt igen och utföra rörelsen igen. Kör 5-10 repetitioner men avbryt om hunden börjar bli trött och slarvar i rörelsen.

Lycka till med träningen och välkommen tillbaka för lucka 17 imorgon. Dela gärna med dig av er träning med #bhjk2015
För mer inspiration följ våra hundars arbete med övningarna på Instagram.