Lucka 13

Luciautmaning

Luckan tredje advent döljer en utmaning i lucias tecken. Det gås ju fina luciatåg och sjungs "natten går tunga fjät" så i dagens utmaning ska vi ut på promenad igen. Precis som i förra utmaningen är tanken att vi ska försöka tänka om och göra smått annorlunda för att få in enkel träning för hunden i vardagen. 
Utmaningen vill utmana fantasin och kreativiteten. Den vill locka fram det där inre barnet som vill springa ut och brottas med hunden i snön och kasta snöbollar för att sen smyga in och dela på en nygräddad pepparkaka i kojan under köksbordet. 

Tyvärr saknas det lite snö i landet i år så vi får hitta på annat att roa oss med. Nu ska vi istället leka Följa John och du är John. Under promenaden ska du hitta 10 tillfällen att vika av från den vanliga vägen och ta en lite mer spännande väg som utmanar hunden fysiskt. Du går först och visar vägen och hunden får följa efter och se vad du hittar på för skoj.
Gör det roligt, spännande, lite läskigt, arbetsamt, krångligt eller bara snabbt avklarat. Sätt nivån själv men gör det annorlunda.
Under dagen kommer vår egen John visa sina påhitt med några av våra hundar. Håll ögonen öppna här och på instagram.  


John hade turen att stöta på ett utegym där han och Tyr kunde leka Följa John. Här är resultatet.