Vill du uppleva mer med din hund? 
Vi på Bergahundar tycker att du och din hund är värda fantastiska upplevelser tillsammans.  

Fysträning, hinderbana och löpgrupper för uthållighet och styrka. 
ZenDog för närvaro.
Äventyr för att livet är mer än en träningsplan.
Lev redo för äventyr!

Träna med oss online eller på hinderbanan utanför Uppsala

Senaste nytt!

2021

Nu är datumen spikade för vårens nybörjarkurs i hinderbana med hund / K9 biathlon.
Kika in här för att läsa mer

Läs hela inlägget »
Vill du bli ett med din hund och bemästra alla hinder och utmaningar i symbios? Leta inte längre. Det här är träningen för dig!
Läs hela inlägget »

Var med på 3dje upplagan av k9 biathlon på sprintdistans. Snabbt, två försök, skitjobbigt ;) 
Läs med om loppet här 

Läs hela inlägget »

Nu ligger det uppe ett gäng träningar på hinderbanana. Du hittar öppna träningar, Johnpass, en träningsdag för nyfikna och så ett halloweenevent.  Vilka pass kommer du?

Läs hela inlägget »

Vill du börja springa med din hund eller träna för K9 biathlon så kör vi åter igen vår föreläsningsserie kring att komma igång tillsammans. I år är de så klart uppdaterade med allt nytt vi lärt oss.

Vill du istället komma och träna på hinderbanan så har vi både öppna träningar, en workshop för nyfikna nybörjare och så en satsning för dem som vill nå toppen inom sporten! 

Vi kör också ett nybörjarpass med löpträning för dig som vill prova att springa med din hund i grupp. 

Läs hela inlägget »

Jobbar du med hundar och vill börja med SUP i din verksamhet? Ta rygg på någon som framgångsrikt paddlat med kunder i 6 år och kom igång utan de vanligaste nybörjarmissarna. Läs mer om SUP-dagen för yrkesverksamma i hundbranschen här. 

Läs hela inlägget »

Fick du ingen plats på de fullbokade adventure runs vi kört så finns det  nu två nya event inplanerade.
Dessutom kör vi en lightversion för dig som inte kan springa eller är osäker på om du eller din hund fixar det här. Mera tid, ingen löpning och mindre press. 

Nästa vecka kör augusti igång med tema creek trekking - vandring i vattendrag. Kolla in på äventyrssidan för massor med träningsmöjligheter för både Uppsalabor och er längre bort. 

Läs hela inlägget »

Häng med på äventyr i underjorden. Nybörjarvänligt men också utmanande för både hundar och små  och stora människor. 
Läs mer och anmäl dig här 

Läs hela inlägget »

14 juli kommer vi till Sollentuna och hjälper dig komma igång att paddla SUp med din hund. Du kan både prova på och gå en nybörjarkurs. Läs mer och anmäl dig här

Läs hela inlägget »

Nu finn det datum för sommarens första adventure run. Vatten, lera, tunnlar, backar. Bered dig på en utmaning som kommer göra både dig och hunden trött och lycklig!

Läs hela inlägget »

Nu finns det mängder med sätt att fylla din sommar med paddling vare sig du vill paddla med oss i Uppland eller paddlar själv på annan ort.

Online kör vi 30 dagar med paddling med start på midsommarafton, en utmaning och inspiration för att skapa härliga upplevelser och bli en bättre paddlare. 
Är du helt nyböjare rekommenderar vi Börja paddla SUP med hund online. 

Finns du på rimligt avstånd från Uppland så har vi öppna paddlingar för dig som vill ha en bräda serverad för att prova på eller avnjuta en kväll på brädan. 
Vi har också nybörjarkurser och uthyrning. 
Och så några äventyr för dig som har paddlat innan. 

Läs hela inlägget »

Vill du också vara aktiv med din hund fast det är varmt ute. Vill du leka i vattnet, utforska spännande vattendrag eller bara njuta av sommaren utan att vara orolig för överhettning? Då är stand up paddling definitivt något du måste lära dig. Sommarens första kursdatum är satta. Blir det här sommaren när du och din hund lär er paddla på riktigt? 
Läs mer och anmäl dig här

Läs hela inlägget »

Mera friluftsliv åt hundfolket!
Nu kan du avsluta din arbetsvecka och ladda upp inför helgen med mys vid elden
Är du sugen på äventyr med SUP så häng med och utforska Färnebofjärdens nationalpark.'

PS: Du missar väl inte att vi drar igång löpgrupp online på måndag. Träna tillsammans med andra på distans. Få struktur och motivation i din löpning tillsammans med din hund. 

Läs hela inlägget »

Nu händer det grejer!
Tillsammans med Delia från Delias Hundhälsa har vi tagit fram 2 olika kurser med  fysträning för hunden som är din löparvän och den som du tärnar K9 biatlon med. Övningarna är utvalda för att komplettera din vanliga träning och bygga en hund som håller länge för just er sport.

Lev redo! Växer och förändras. Från att ha varit ett medlemsskap möblerar vi om och lägger till och det innebär att du nu kan välja medlemsnivå utefter just dina behov. 
Nivå NU! för dig som vill hänga med i gemenskapen, träna med den nya onlinelöpgruppen och hänga med på tränings och äventyrutmaningarna.
Nivå Fullt ut! för dig som dessutom vill ha tillgång till alla onlinekurser och den stora samlingen med inspiration från tidigare utmaningar och livepass.
Nivå VIP! för dig som vill ha allt ovanstående och personlig coachning inom K9 biathlon, löpning och äventyr. 
Vilken nivå väljer du?

Läs hela inlägget »

SUP-säsongen startar tidigt i år i poolen i Högsta norr om Uppsala. Prova på att vara tillsammans på brädan och var redo för mer när sommaren kommer. 
Läs mer här

Läs hela inlägget »

Förra årets Marsutmaning var en succé med över 100 deltagare från hela Sverige. NU KÖR VI IGEN!
Är du sugen på att komma ut i löpspåret med din hund? Vi bjuder på inspiration och vår kunskap under 5 dagar i mars. 
Du kommer få prova på olika löppass, ta del av tips kring utrustning och fundera kring hur du vill springa med din hund så att det blir rätt från början.
Allt online så att du kan springa där och när det passar just dig bäst.
Spring in här och anmäl dig direkt för att hänga med på mars roligaste träningspass.

Läs hela inlägget »