Paddling med SUp

Sommaren 2016 kan du och din hund följa med oss och paddla SUP i lugna vatten i Uppsala och runt om i Uppland. Vi har lagt upp paddlingen på tre olika nivåer för att du lätt ska kunna hitta ett paddelpass som passar dig och din hunds dagsnivå. Läs om priser och de olika nivåerna längre ner på sidan.

Titta i kalendern för att se våra inplanerade paddlingar. Hittar du inget tillfälle som fungerar för dig? Är du osäker kring vilken nivå du ska välja? Har du andra frågor kring våra aktiviteter?  Hör av dig så hjälper vi dig!

OBSERVERA! Allt deltagande kräver föranmälan. På så sätt kan vi garantera att vi har tagit med precis rätt bräda för just dig och din hund. Vill du bara komma förbi och titta är du så klart välkommen men var medveten om att vi ibland behöver anpassa oss efter väder och vind och byta paddelplats med kort varsel. 
 

Priser

Grundpaket 850kr
4 tillfällen på nivå 1 och/eller 2. Du väljer tillfällen fritt i kalendern. Börja med ett pass på nivå 1 så hjälper vi dig vidare därifrån.
På fyra tillfällen hinner vi gå igenom det mesta du behöver veta för att komma igång med paddlingen och antingen följa med oss ut på äventyr eller hyra bräda och paddla på egen hand. Eftersom alla hundar är olika så kan vi inte garantera att 4 tillfällen räcker för att just din hund säker på brädan men du kommer i alla fall en god bit på väg. 

Prova på 100kr
Kom på ett nivå 1 pass och testa om det här är något för er. Du får en genomgång av brädan och paddelteknik, hunden får prova brädan på land och sen får du och hunden känna hur brädan känns i vattnet.
Även om ni är vana paddlare ser vi gärna att ni börjar med ett prova på pass innan ni bokar in ett äventyr. Då blir det mycket enklare för oss att anpassa äventyret så att ni får en fantastisk upplevelse.

Enstaka träningstillfällen 250kr
Om du inte vill binda upp dig med ett grundpaket är du ändå välkommen på alla paddlingar på nivå 1 och 2. Du betalar då per gång och kommer när det passar.

Unik workshop - Kom igång med ståpaddling med hund 650kr
Vill du komma igång snabbt med paddlingen så erbjuder vi en workshop på 3h där vi går igenom allt du behöver veta för att sen kunna träna vidare på egen hand.
Läs mer här.
 

Paddlingsnivåer

Här kan du läsa hur vi tänker kring de olika svåråghetsgraderna på passen.

Nivå 1 - Grunderna och prova på.

Tryggt baspass på 30-60 minuter. Till de här tillfällena har vi valt en nybörjarvänlig plats med lugn vatten. Vi stannar på samma ställe och är alltid nära land.  Fokus ligger på lugn och trygghet både för dig och för hunden. Är du helt ny på det här med SUP så är det här definitivt passet för dig.

Nivå 1 passar:
- dig som vill prova på om det här är något för er
- osäkra hundar som behöver mycket tid för att vänja sig vid brädan
- ovana paddlare som vill lära sig grundläggande teknik på brädan
- momentträning av specifika saker som just du och din hund behöver träna mer på. Det kan till exempel vara att lära hunden kliva på brådan från brygga, hitta rätt position på brädan, träna stadga för badsugna hundar, jobba med flytvästvana och liknande.


Nivå 2 - Paddling på riktigt
När både du och hunden känner er bekväma på brädan är det dags att börja paddla kortare sträckor. Vi är ute ca 1 timme och tar om möjligt en paus på mitten för att vila fötter och tassar. Fokus nu ligger på att hitta en bra paddelteknik och öva upp både din och hundens balans och styrka så att ni klarar längre pass på brädan. 

Nivå 2 passar:
- ekipage där du kan grunderna i att paddla framåt och svänga och där hunden är trygg på brädan. Ni behöver inte stå upp ännu. Det kommer med tiden. 
- dig som paddlat innan men vill öva att stå upp på brädan utan hund
- vana paddlarekipage som vill paddla en sväng i gott sällskap.

Nivå 3 - Äventyr! 
När du och hunden känner er helt säkra på brädan och bemästrar grundläggande paddelteknik är ni välkomna att följa med ut på längre äventyr. Vi är ute från 2 timmar upp till flera dagar med övernattningar.  Vi paddlar längre sträckor i blandade vatten, både nära Uppsala och längre bort. Vi har massa förslag på roliga paddlingar men är även öppna för nya idéer.