Klickerträning för vardag och äventyr

På upptäcktsfärd i inlärningens värld


Nyfiken på hundträning med klicker?
Vill du lära din hund roliga trick eller praktiska färdigheter? Vill du bli effektivare i träningen och den absolut bästa tränaren för din hund? Vill du lära din hund något specifikt och letar efter redskapen som tar er dit snabbast? Då kan klickerträning vara det du söker.

Gå en kurs som lär dig träna hund på ett roligt sätt. Kickstarta din träningssommar med en intensivkurs i klickerträning.

Under första kursen går vi igenom grunderna i klickerträning teoretiskt och praktiskt. Du kommer få träna upp dina egna färdigheter som tränare och sedan lär vi hundarna så mycket vi bara hinner. Målet är att du ska känna att du verkligen förstått det här med klickerträning och kan använda det på egen hand i din hundträning.
Efter första kursen kan du träna vidare själv eller dyka upp på våra öppna träningar för att få inspiration och träningshjälp.
Efter ungefär en månad har du hunnit experimentera på egen hand och är redo för fortsättningen. Då kör vi fortsättningskursen där vi fördjupar oss i klickerträningen, finslipar våra tränarfärdigheter, lär hundarna mer avancerade saker och blir ännu bättre hundtränare.
 
Var? Kursen går inomhus i Librobäck och utomhus i centrala Uppsala
När?
Grundkurs intensiv 2 tillfällen. 14 maj kl. 12-14 & 21 maj  kl. 12-14
Fortsättningskurs intensiv 2 tillfällen. 15 juli kl. 12-14 & 22 juli kl. 12-14
 
För vem? Kursen passar alla hundar oavsett ålder och förkunskap. Som ägare räcker det med att du är intresserad av att träna din hund och vill göra det på ett sätt som är roligt för både dig och hunden. Grundkursen är öppen för alla. För att du ska få ut maximalt värde ur fortsättningskursen krävs det att du gått någon form av grundkurs innan. Antingen hos oss eller hos någon annan tränare. 
 
Pris: 850kr per kurs. Paketpris om du bokar båda kurserna på en gång är 1500kr.
 
Vanliga frågor:

Måste man alltid träna med klicker sen?
Nej absolut inte. Du kan använda klickern så lite eller mycket du själv vill. Du behöver faktiskt inte träna med klickerna alls och ändå ha nytta utav allt du lär dig på kursen. Inlärning fungerar alltid på samma sätt och kunskaper inom det kan användas inom alla tänkbara områden i livet med och utan hund.
 
Är det inte krångligt med klicker?
Ja och nej. Det är lite krångligt i början när man får en grej till att hålla reda på. Hunden, oss själva, godiset och så klickern. Men så snart man lärt sig hantera allt så blir träningen faktiskt enklare. Det är lätt att strukturera upp vad vi vill lära in och både vår uppgift och hundens blir tydligare.
 
Måste man ge massa godis hela tiden. Är det verkligen bra?
Ja. Av samma anledning som du vill ha lön när du går till jobbet. Vi ber hunden anstränga sig lite extra för oss och då är det enklaste sättet att erbjuda gott godis som betalning. Tids nog kan vi belöna med leksak eller annat hunden uppskattar men räkna med att det kommer gå åt en del godis på kursen.