Äventyr: SUPhund - Stand up paddle board med hund
Skonsam men oerhört effektiv träning? Fantastisk naturupplevelse? Miljöträning för den reaktiva hunden? Oavsett vilken anledning du väljer så lovar vi att du kommer bli nöjd. 
Att ljudlöst glida fram över vattnet i sällskap med vår allra bästa vän är helt magiskt. Vi tycker om att paddla kanot och kajak också men ståpaddling känns på många sätt renare och enklare. En uppblåsbar bräda är lätt att transportera och på en SUP blir vattenkänslan maximal. Brädorna är lätta att bära och det är enkelt att lägga i dem på annars svårtillgängliga vatten.
Dessutom blir det ett grymt träningspass för varenda stabiliserande muskel i hela kroppen. Både för oss och för hundarna.
 
Fördelarna med att ta med sig hunden på en sån här aktivitet tar aldrig slut. Förutom själva fysträningen så bygger paddlingen även självförtroende, stärker impulskontrollen och fördjupar vår relation och tilliten till varandra. Bäst av allt är närheten till bad och svalka när det är varmt och svårt att hitta på vettiga aktiviteter med vår värmekänsliga vän.
Hyr en bräda och träna på egen hand eller följ med oss ut på äventyr!

Säsongen 2018 kör vi även paddlingar utan hund. Hör av dig om du är intresserad av det istället.

Paddla SUP med hund
Hyra bräda


Äventyr: Grotthund
Att krypa i grottor kan vara det ultimata äventyrandet. Det är mörkt, trångt och spännande. Inuti en grotta upphör världen som vi känner den. Adrenalin och en pirrande nyfikenhet är det enda som existerar och det är det som driver oss vidare.

Vi arrangerar grotturer för både två och fyrbenta vänner. Gärna i kombination. Har ni tröttnat på enformiga skogspromenader och vill prova på något ni sent kommer glömma? Något som svetsar ihop er som team. Något så intensivt spännande att ni troligtvis aldrig stött på något liknande. Då är det här äventyret för er.

Har ni ingen egen hund lånar vi gärna ut en av våra erfarna grotthundar.  
Äventyret passar alla människor med normal rörlighet. All utrustning ingår men du behöver oömma kläder.

Vi genomför grotturer året runt. Hör av er för mer information!


Äventyr: Kanothund
Vi glider sakta fram över spegelblankt vatten i morgondimman. Paddeltagen för oss sakta förbi sagolika skogar och vackra stenformationer. Det är rofyllt och tyst så när som på flåsandet från paddelkompisen som sitter bakom mig och uppmärksamt spejar ut över sjön. Det finns bara ett bättre sätt att uppleva naturens ro på från en kanot och det är från en kanot full med hund. 
Dela en fantastisk upplevelse med din allra bästa vän. 

Njut av kanotfärden över främmande vatten. Gå i land på en obebodd ö och fika i solen medan hundarna går på upptäktsfärd. Ta ett pausbad tillsammans eller gör som hunden (även)Tyr och hoppa i vattnet så fort kanotfärden känns för långsam. Kanotfärder passar alla hundar men kräver viss grundkondition av tvåbenta deltagare.
All utrustning ingår.

Kanotturer genomförs så länge det finns öppet vatten. Hör av er för mer information!