Springa med hund

Nu är det äntligen dags att plocka fram löpskorna. Våren är här!
Vi välkomnar barmark och ljusa kvällar och nu är det dags att få lite fart under tassarna.

Vill du springa men har svårt att motivera dig själv att komma ut regelbundet?
Harvar du kilometrar på egen hand och saknar någon att svettas tillsammans med?
Vill du göra 2018 till ditt bästa träningsår någonsin?
Utmana dig själv och hunden: spring med oss!

Oavsett om du aldrig sprungit innan och känner dig tung och långsam eller har många mil i benen redan så har vi något för dig. Våra löpgrupper med hund erbjuder träningspass anpassade för dig som springer med en fyrfota bästa vän.

Vi erbjuder till att börja med två pass i veckan. Torsdagar och söndagar.
Med torsdagspasset bygget vi steg för steg upp din kondition och styrka. Även om du inte sprungit ett steg innan i år.
På söndagar utforskar vi Uppsalas vackra natur tillsammans i långsamt tempo. Här blir distansen lite längre men det lugna tempot gör att även den mest otränade löparen orkar hänga med.

Med löpträning i grupp två gånger i veckan håller vi dig som nybörjare i handen hela vägen och ser till att du når de framsteg du drömmer om.
Är du van löpare sen innan är det här en perfekt möjlighet att socialträna på andra sätt än långsamma promenader. Vi fokuserar dessutom styrkeövningar och löpteknik på precis de områden som är viktiga för dig som springer med hund.

Men hunden då?
Ja förutom att den mår precis lika bra som du av att röra på sig kommer den troligtvis att älska att springa i grupp.
Du kan välja att ha den springande vid sidan i promenadsele eller ha hunden framför i full dragutrustning. Vill du jobba med en hund som drar, så kallad Canicross, rekommenderar vi att ni väljer drag på torsdagar och kör en lite mer layed back löpning utan krav på söndagar. Främst för att långpassets långsamma tempo kommer göra det svårt för hunden att dra utan att slita onödigt på både dragvilja och dina knän. Torsdagens pass däremot passar utmärkt för canicross då vi ofta jobbar i intervaller och det hela tiden uppstå naturliga möjlighet att träna omkörningar och dragteknik.

Vad behöver jag för utrustning?
Du behöver ett par bra skor anpassade till din löpstil. Vi kommer ofta springa terräng och skyr inte dåligt väder så välj ett par löpskor som fungerar under sådana förutsättningar. Utöver det är det träningskläder efter väder som gäller.
Hunden behöver en välsittande sele och sitter med fördel fäst i dig med ett lagom långt koppel och midjebälte. Supergott mjukt godis och en rolig leksak kan också vara viktiga verktyg för att ta till vi behov. Vi försöker springa nära vatten men ibland är det inte möjligt så ta med en flaska vatten till er båda och en skål till hunden.

Du välkommen att boka in dig på valfritt torsdags eller söndagspass framöver. Eller ta ansvar för er fysik och signa upp dig på något av våra träningspaket. Tillsammans blir träningen roligare!
Gå gärna med i vår öppna facebookgrupp om du vill prata löpträning med hund!

Det är alltid GRATIS att prova på första gången!

Enstaka pass (i mån av plats) - För dig som inte vill binda upp dig.
200kr/pass

10 pass-paket - löpcoachning och motivation i privat facebookgrupp, träningsplan och 10 valfria träningspass.  1500kr

Sociala paketet - för dig som redan springer själv men vill ha sällskap ibland
Tillgång till 1 pass/vecka, coachning i privat facebookgrupp och träningsplan. 650kr/mån

All in-paketet - För dig som vill komma igång med träningen ordentligt.
Tillgång till 2 pass/vecka, garantiplats på specialpass, regelbundna löptester, coachning i privat facebookgrupp och träningsplan. 1200kr/mån