K9 biathlon 7-8 maj 2022

  • 7 maj - Tävlingsklass. För dig som tränat på riktigt!
  • 8 maj - Motionsklass. För dig som vill prova på eller ta det lugnare.

Anmälan är öppen!

Välkommen till 3dje upplagan av Bergahundar SPRINT 
Vi bjuder nu in till ett ett unikt hinderlopp för hund med sprintdistans. 
Bergahundar sprint är den korta men intensiva tävling där fokus ligger på hinderteknik och problemlösning.

Snabbt - tekniskt - skitjobbigt

På en kort sprintdistans är det inte uthålligheten som är det viktiga utan det är er förmåga att pressa er till max under en kort tid, samarbeta, planera taktiskt och hantera de utmaningar ni stöter på utmed banan. 
Hur samspelta du och din hund är kommer vara det som skiljer de som lyckas bemästra banan från dem som får åka hem och träna mer.

Men är det ens jobbigt att springa så kort?
Låt dig inte luras av den korta distansen. Med mindre än 100 meter mellan hindren finns det inget utrymme för vila. När du passerat startlinjen är det fullt ös hela vägen in i mål. 
Har du krafter kvar får du starta en gång till och andra gången ni möter utmaningarna kommer mjölksyran, farten och samarbetet kännas ännu mer!

Men hur långt är det?

Den exakta banlängden är hemlig men kommer inte vara längre än 2km. Ni har 2 försök på er att springa banan på kortast tids med flest klarade hinder.
Du har ca 30 min mellan din första och andra start så använd vilan väl.

Blir din taktik att springa första varvet lugnt och testa hindren för att sen ge ert allt varv 2 eller kör du max redan varv ett för att få längsta vilan? 
 

För både nybörjare och elit
Men inte samtidigt

Första gången på en tävlingsbana eller rutinerat K9 biathlonekipage spelar ingen roll. Du deltar på din egen nivå och hanterar utmaningarna efter bästa förmåga. Vi har två olika klasser att välja på för att alla ska få en angenäm upplevelse på banan. 

Tävlingsklass lördag
Tävlingsklass är för dig som springer för att göra ert bästa lopp tillsammans. Här är du välkommen oavsett om du tycker att du springer snabbt eller långsamt. Huvudsaken är att du tänker springa hela vägen och siktar på en bra tid för just dig och din hund. 
Här blir det minimalt med omkörningar och vi utgår ifrån att du tänker försöka besegra alla hinder.

Motionsklass söndag
Motionsklass passar dig som vill ta det lugnare och kanske behöver gå bitvis. Här kan du hoppa över för svåra hinder helt och stanna och andas vid behov.
 

Sista anmälan 7 april

Priset för en start med 2 försök
fram till 31 dec 2021: 450kr
1 jan - 7 april: 550kr
Efteranmälan i mån av plats 650kr

Behöver ni träna innan?

Häng med öppna träningar eller investera i dig och din hund med vår K9 biathlonsatsning