Försöksekipage sökes!


Vi älskar SUP, stand up paddle board, med hund och nu vill vi dela den kärleken med fler.
 
Att ljudlöst glida fram över vattnet i sällskap med vår allra bästa vän är helt magiskt. Vi tycker om att paddla kanot och kajak också men ståpaddling känns på många sätt renare och enklare. En uppblåsbar bräda är lätt att transportera och på en SUP blir vattenkänslan maximal. Brädorna är lätta att bära och det är enkelt att lägga i dem på annars svårtillgängliga vatten.
Dessutom blir det ett grymt träningspass för varenda stabiliserande muskel i hela kroppen. Både för oss och för hundarna.
 
Fördelarna med att ta med sig hunden på en sån här aktivitet tar aldrig slut. Förutom själva fysträningen så bygger paddlingen även självförtroende, stärker impulskontrollen och fördjupar vår relation och tilliten till varandra. Bäst av allt är närheten till bad och svalka när det är varmt och svårt att hitta på vettiga aktiviteter med vår värmekänsliga vän.
 
Nu vill vi alltså hjälpa fler komma igång på brädorna och jobbar med att utveckla våra nya kurser. Vi söker därför 2 människor med hundar som vill vara först ut att lära sig paddla SUP. Kursen går under juni och ni kommer vara redo att ge er ut på egen hand lagom till högsommarvärmen.
 
Våra testekipage kommer under juni månad få en hel nybörjarkurs på 8 tillfällen. Priset under testperioden är 650 kr. Du betalar alltså bara för utrustningshyran och får kursen på köpet!
För att vänja hundarna i lagom takt och samtidigt hinna bygga upp förarnas teknik och balans kommer vi träffas 2 gånger i veckan i 4 veckor. Vi träffas vid olika vattendrag kring Uppsala tätort och kör ca 1 timme per gång.
 
Ni behöver inga förkunskaper alls men om du är frusen eller vattnet är kallt kan det vara skönt med en egen våtdräkt.
 
Snabb info:
Vad? Kurs i stand up paddle board med hund.
När? Två träffar i veckan under Juni 2016. Varje träff är ca 1 timme.
Var? Vid vatten i Uppsala närområde.
För vem? För dig som vill prova en ny träningsform och uppleva härliga äventyr med din hund. Passar hundar i alla åldrar, former och storlekar. Inga förkunskaper men du kan behöva en egen våtdräkt
Pris: Utrustningshyra 650kr. Kursen är gratis som tack för att vi får öva på dig och din hund. Film och foto från träningarna kommer användas i framtida kurs och marknadsföringsmaterial.

Intresserad? Maila jenny@bergahundar.se för mer information och anmälan

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter